Invata. creeaza. partajeaza. Locul potrivit pentru 2D, 3D, animatie, fotografie, video si tot ce tine de arte vizuale.


  Hotrod Bug

  Share
  avatar
  Minu

  Posts : 15
  Join date : 2012-12-17
  Age : 36
  Location : Pitesti / Targoviste , Romania

  Hotrod Bug

  Post  Minu on Mon Dec 17, 2012 10:14 pm

  De ani de zile imi tot doream sa fac un model 3D realistic al unui VW Beetle, insa in stil modern [gen Customized]. Motivul e acela ca detin un astfel de model de VW, fabricatie 1962, complet restaurat, si imi doream sa aplic foarte usor [si gratis] orice nuante de culori si efecte pe care mi le doresc, si a vedea daca-mi plac sau nu, inainte de a le aplica si in mod real pe masina.
  De curand, putin "manat" de prietenii mei pasionati de modelling 3D, am cautat cateva tutoriale pentru a invata cum sa fac un rendering de calitate. Nu spun ca am si reusit unul, insa pot spune ca am mai evoluat putin.

  Acesta-i proiectul meu.


  More to come, soon...
  avatar
  Dagg

  Posts : 14
  Join date : 2012-12-12

  Re: Hotrod Bug

  Post  Dagg on Tue Dec 18, 2012 8:33 am

  bravo Minu, deja e alta clasa! tine-o tot asa! Very Happy
  avatar
  Minu

  Posts : 15
  Join date : 2012-12-17
  Age : 36
  Location : Pitesti / Targoviste , Romania

  Re: Hotrod Bug

  Post  Minu on Tue Dec 18, 2012 11:07 pm

  Mersi. Ma bucur ca va place si voua ce mi-a iesit.
  Intre timp am mai umblat la model si am reparat niste mici greseli si am mai umblat la setarile camerei utilizate pentru captura, ca sa pot prinde mai bine culorile reale [rosu metalizat, nu grena].

  Am mai incercat diferite setari pentru iluminare dar nu mi-a iesit nimic. Am incercat si o animatie, am setat camera, calea pe care camera trebuie s-o urmeze, insa nu am reusit sa setez si renderul pentru a face toate frame-urile animatiei [pot doar una cate una].

  Sper sa reusesc data viitoare.


  avatar
  luchian
  Admin

  Posts : 16
  Join date : 2012-12-12
  Age : 36
  Location : FRA

  Re: Hotrod Bug

  Post  luchian on Wed Dec 19, 2012 7:55 am

  Minulescule, pentru a salva o animatie, trebuie sa bifezi cum doresti sa o salvezi, in optiunile generale ale renderului (Render Setup >> Common settings) acolo unde scrii numele fisierului si tipul; selectezi "Render all frames" (un fel de print all pages la un document Smile )

  Ai 2 optiuni, apoi:

  1. Fie la tipul fisierului final alegi .avi, dupa care ii setezi tipul de compresie si il lasi sa lucreze

  2. Fie randezi (intr-un director) frame-urile individual, ca imagini de sine statatoare, si apoi le asamblezi cu RAM Player, un utilitar prezent in Max (nu mai tin minte unde exact in meniul de sus). Functionarea lui RAM Player este de forma: incarci seria de imagini ce o vrei asambla, si apoi la fel ca la pasul 1, ai posibilitatea de a o inregistra intr-un format video.

  Hope this helps (nu e un tutorial pas cu pas, ci mai degraba de principiu de functionare; sunt convins ca vei gasi optiunile despre care vorbesc) Wink

  LE: Personal, recomand a doua varianta, pentru ca asta iti da o libertate totala in ceea ce priveste tipul de fisier video; in sensul ca ai mereu imaginile originale si le poti asambla de cate ori doresti pana cand vei fi multumit de fisierul video rezultat (ceea ce nu e cazul pentru varianta 1, unde daca te-ai inselat la optiunile de compresie.. trebuie sa reiei procesul de randare de la capat).
  avatar
  Minu

  Posts : 15
  Join date : 2012-12-17
  Age : 36
  Location : Pitesti / Targoviste , Romania

  Re: Hotrod Bug

  Post  Minu on Thu Dec 20, 2012 12:08 pm

  Mersi Luchiane Smile
  Am sa caut optiunile de care vorbeai tu.

  Eu in tutorialele de pe net am vazut ca toti foloseau calitate HD sau ceva de genul, si am ales ca ei. Insa nu mergea.

  Ideea e ca nu folosesc o camera standard Max, ci o camera speciala V-Ray, de aici si problema asta. Daca folosesc camera normala, randarea arata de tot kktul, ca nu randeaza bine materialele V-Ray.
  Cand folosesc camera V-Ray, vad perfect materialele, dar merge folosita doar cu Active Shade. Insa voi mai incerca in seara asta cate ceva.

  Oricum, daca nu merge, nu-i prea mare bai. Continui cu modelul si cu randarile, ca oricum mai am mult pana cand ajung la nivelul de realism pe care-l vreau eu.

  Oricum, intre timp am mai modificat modelul, si am "rupt" bucatile de caroserie, ca erau toate lipite, si nu-mi placea asta Very Happy

  Sponsored content

  Re: Hotrod Bug

  Post  Sponsored content


   Current date/time is Mon Apr 23, 2018 9:05 am